sâmbătă, 9 iunie 2012

Summer books #1

Summer Books
- sau "Cum planuiesc sa imi pierd in mod util timpul" - 

Ei bine, e aproape pranzul, intr-o sambata de vara - chiar daca nu e inca vacanta - si de mult timp tot voiam sa fac postul acesta. Asa ca am zis "De ce nu?" , am lasat "Elemental" pe mai tarziu si am intrat pe blog sa imi indeplinesc ambitia.
 Stim cu totii acele carti micute, de multe ori catalogate drept chick-lit, pe care e atat de relaxant sa le citesti la plaja, sau pe o banca undeva la munte, sau pur si simplu acasa, in patul tau, pentru a te bucura de o dupa-amiaza placuta. Cartile acelea pe care le citim pentru ca sunt amuzante si necomplicate, fiindca ne e dor de ceva simplu ori de un final fericit dupa ce am lecturat o carte mai grea sau am trecut printr-un moment neplacut. Erau vremuri in care nu aveam o parere prea buna despre ele eu insami, recunosc. Numai ca am intre timp am trecut la ganduri mai bune, la putin mai multa fericire, la mai mult optimism si mi-am facut o lista de astfel de carti pe care as vrea sa le citesc vara asta. Nu garantez ca sunt toate usurele, necomplicate si chick-lit. Dar sunt carti care mi-au facut cu ochiul si pe care o sa incerc sa le citesc, daca o sa reusesc sa fac rost de ele, bineinteles (e-bookuri, nu va ganditi prea departe). 

Deci, avem...

Seria "Sea Breeze"



Dap, mi-am propus sa mai citesc carti de Abbi Glines. Daca vreti sa vedeti despre ce vorbesc, gasiti recenzia la "Breathe" aici , facuta de mine. Momentan, sunt pe la jumatate la "Because of Low" ( sincer, ar trebui sa nu mai citesc atatea carti in acelasi timp ) si trebuie sa recunosc, in timp ce stilul a ramas la fel de placut, m-a socat evolutia din punct de vedere al construiri unei povesti. Veti vedea despre ce vorbesc daca veti citi. "While it Lasts" inca nu e aparuta, la fel ca multe carti bune ( Onyx! Onyx! Onyx! ) apare in august. Dap, dulce suferinta, numai ca nu atat de dulce. 
Cartile nu urmaresc aceleasi personaje, dar unul dintre protagonisti apare in cartea precedenta din serie. Cu toate astea, pot fi citite si independent, cred eu.

Seria "The Vincent Boys"

 

Si din nou, Abbi Glines. Sincer, prima carte din serie mi-a fost povestita de o prietena, dar trebuie sa ii dau si eu o sansa si sa o citesc la randul meu. As sta sa spun despre ce e vorba, dar, ca sa il citez pe Daemon "You know what they say 'bout boys next door." 

"Two-Way Street" de Lauren Barnholdt

Two-Way Street  

Cartea asta mi se pare foarte draguta. Pe scurt: Jordan si Courtney sunt un cuplu de liceeni si sunt total indragostiti. Numai ca, desi planuiesc sa mearga impreuna la colegiu si chiar hotarasc sa plece printr-o excursie prin tara, in care sa viziteze diferite universitati, Jordan o paraseste brusc pentru o fata pe care a cunoscut-o pe internet. E prea tarziu ca excursia lor sa fie anulata. Asa ca ei doi pornesc la drum impreuna, o Courtney care se preface ca nu ii pasa si un Jordan care are cateva secrete ce au stransa legatura cu motivul pentru care a parasit-o pe singura fata pe care a iubit-o.
O am de ceva timp in calculator si abia astept sa termin cu toate lucrurile legate de scoala si sa nu dorm o noapte intreaga ca sa o termin. Sper sa fie una dintre cartile care sa ma determine sa fac asta.

 "Keep Holding On" de Susane Colasanti

Keep Holding On 

Aceasta, recunosc deschis, ma atrage foarte mult din cauza copertei. Asta e. De obicei nu citesc carti dupa coperta, dar asta imi place foarte, foarte mult. Actiunea e destul de simpla, cel putin la prima vedere: Noelle e neglijata acasa, iar liceul este pentru ea o experienta terifianta. E atat de obisnuita sa fie ignorata sau batjocorita, incat atunci cand baiatul pe care il place de mult timp ii acorda atentie pur si simplu nu stie cum sa reactioneze.
Sincer, sper ca aici sa fie mai mult decat pare la prima vedere. Este o carte destul de recent aparuta si nu am vazut prea multe pareri, dar cele cateva pe care le-am citit erau pozitive. Sper sa nu fiu dezamagita.

 "Where I belong" de Gwendolyn Heasley

Where I Belong

Am aflat de cartea asta cand urmaream un videoclip de youtube si am hotarat sa ii dau si eu o sansa. Serios vorbind, este povestea cu fata rasfatata al carei tata isi pierde slujba, se muta, iar ea isi face noi prieteni si cunoaste un baiat. Sau doi. Dar hei. Am citit pareri foarte bune despre ea, asa ca am zis ca nu sti niciodata de unde sare iepurele.

 "Always You" de Shilpa Mudiganti

Always You

Asta este printre primele carti pe care mi-am dorit sa le citesc dupa ce le-am vazut pe Goodreads. Un pic mai diferita de restul celor de mai sus.
 Alex si Lyla sau cunoscut la mormantul lui Andrew si s-au indragostit. Numai ca el ascunde un secret care le poate distruge relatia si care, intr-un final, o va face. Acum, dupa cinci ani, Lyla trebuie sa ia o decizie in ceea ce priveste viata cu logodnicul ei, Nick. Dar Alex apare din nou in lumea ei, si, in ciuda faptului ca in prezent stie foarte bine ceea ce s-a intamplat intre el si Andrew, Lyla e inca indragostita. Iar in ceea ce il priveste pe Alex, se pare ca ultimii cinci ani si dragostea pentru ea l-au transformat intr-un om mai bun. Dar este oare adevarat? 
Sincer, imi doresc foarte mult sa citesc cartea asta, dar se pare ca nu prea reusesc sa o gasesc. Ii dau eu insa de capat, pana la urma.

Ma opresc aici, desi nu sunt probabil nici jumatate. Dar cred ca o sa mai fac postari de genul. Incluzand mai multe genuri si autori, inclusiv carti care sunt aparute si la noi. Voi ce v-ati propus sa cititi vara asta?  


3 comentarii:

  1. Wow, ma simt asa o nemernica ca nu stiam de existenta blogului tau! Ai un blog atat de frumos, cu postari asa dragute, cu recenzii la carti din strainatate pe care vreau sa le citesc si eu <3 Abia astept sa termin cu sesiunea ca sa am timp sa citesc relaxata toate gandurile tale de aici. pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ow:"> Multumesc mult:* Sper sa mai treci pe aici, sincer imi doresc foarte mult ca blogusorul meu sa creasca:">

    RăspundețiȘtergere
  3. Promit sa revin, si o sa o fac cu mare drag! :*

    RăspundețiȘtergere