luni, 31 decembrie 2012

2012 Challenge! 2013 Resolutions


3948132753_3df96ddaa5_large

Am inceput blogul acesta in mai 2012. Acum, ca Anul Marii Farse cu Sfarsitul Pamantului si-a facut bagajul si suntem in 2013, mai fac o incercare de a scoate blogul din tarana. Sper sa mearga pana nu-l ingrop de tot. (Amin)

56828_largeAsa cum puteti observa dupa titlu, acesta e un fel de mesaj de trecere. Ce-am facut in 2012, ce-mi propun pentru 2013. Cu privire la blog, carti si biblioteci care dau pe dinafara.

   Pentru anul 2012, am avut in plan sa citesc 100 de carti si, ceea ce m-a surprins si pe mine, cu un efort de vointa ( adica 50 de carti cam in ultimele 4 luni si 15 citite in decembrie ) am reusit. Nu am avut eu timp sa ma ocup de blog, dar macar atata lucru am vrut sa pun la punct. Daca va intereseaza sa va aruncati un ochi pe listuta mea, o gasiti aici

    Am citit cateva carti foarte bune in 2012, dar din nefericire marea majoritate s-au clasat in genul YA, pe cand pana acum obisnuiam sa fiu mult mai variata in ceea ce priveste genurile literare. De asemenea, fiindca voiam neaparat sa imi dovedesc ca pot citi o suta de carti, am lecturat mai mult romane scurte sau relativ usoare din punct de vedere al subiectului. 

    O sa fac un alt post cu un top de 12 carti pe 2012. Voi incerca si unul negativ, dar nu cred ca o sa iasa. Ramane de vazut. Si acum...


...13! 2013! 2013! 2013!20...

Primul lucru care sper sa se schimbe este stare sinucigasa a propriului blog. Ar fi o idee. Dar... in ceea ce priveste cartile, pot spune ca vreau sa urmez planul urmator:

1. La fel ca in anul trecut, imi voi stabili o limita pe Goodreads, numai ca de data aceasta voi incepe de la 50 si daca este nevoie o voi mari pe parcurs. Vreau sa citesc carti uriase fara sa ma simt... presata de timp si de nevoia mea stupida de a arata ca pot implini o provocare. 

2. Mi-am propus sa citesc macar zece clasice. Inainte obisnuiam sa citesc macar cateva pe an, dar in 2012 nu cred ca am citit mai mult decat "Ratiune si Simtire".

3. Rereading books. Yep. Am recitit si anul asta cateva, dar am o lista mare, mare de carti pe care vreau sa le mai iau o data la mana.

4. Siii... Imi doresc sa implinesc "The A to Z Challenge". Pentru cei dintre voi care nu stiu despre ce este vorba ( desi ma indoiesc ca este cineva care nu stie ) trebuie sa alegi 26 de carti ale caror titluri incep cu literele alfabetului si sa le citesti pe parcursul anului. Dat fiind ca mi-am propus sa citesc numai in engleza pentru aceasta provocare, nu voi avea carti ale caror titlul incep cu diacritice bineinteles. Cred ca imi voi alcatui o lista inca de la inceputul anului si voi incerca sa ma tin de ea. Voi posta de asemenea lista ulterior. Poate maine, daca reusesc sa ma hotarasc.

Ei, cam asta a fost. Stiu ca e un post plictisitor si asa mai departe. Un An Nou fericit tuturor:*

3 comentarii:

 1. Carmine, de când n-ai mai intrat! Să-ţi fie ruşine :-w Mi-a fost dor de tine, să ştii >:D<
  The A to Z Challenge pare foarte drăguţă, poate încerc şi eu să mă ţin de ea <3 Cât despre cărţile clasice, eu de abia rezist să citesc una, dar tocmai zece :)) By the way, succes şi sper să realizezi tot ce-ţi doreşti! >:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. Rose:"> Nu credeam sa ii fie cuiva dor de balmajelile mele. Mi-ar placea sa mai fie cineva care sa faca provocarea, sa ma motiveze, stii tu.
  Cat despre clasice, depinde si ce ai incercat. Nici eu nu inghit multe din ele, dar speram sa apuc sa recitesc Jane Eyre sau Mandrie si Prejudecata.
  Multumesc la fel:*

  RăspundețiȘtergere
 3. Şi eu o să mă apuc e Jane Eyre. Mama a citit-o şi i-a plăcut, iar ăsta e mare lucru la ea :)) Mi-am făcut şi eu o listă cu rezoluţii, dar am păstrat-o sub lampa de pe birou :3
  Shut up, mi-ai lipsit mult >:D<

  RăspundețiȘtergere